• home
 • video
 • pas verschenen

  Boom: "Jaar is geslaagd met zege in Roubaix"

  Lars Boom won in 2014 de kasseienrit in de Tour.

  Lars Boom bereidt zich voor op een nieuw avontuur in het wielerpeloton. Bij zijn nieuwe ploeg Astana mikt de Nederlander op een klassieke zege en tijdritwinst in de Tour. "Ik wil een hoog niveau halen vanaf Dwars door Vlaanderen tot in Roubaix", zegt Boom.

  Lars Boom verliet na elf jaar Rabobank, Blanco en Belkin en rijdt in 2015 voor Astana. De Nederlander is de absolute kopman in de kasseienklassiekers en heeft daarbij één groot doel.

  "Ik wil een hoog niveau halen vanaf Dwars door Vlaanderen tot in Roubaix. Ik wil in die periode minstens één koers winnen en als dat Parijs-Roubaix is, dan is mijn seizoen helemaal geslaagd."

  "Roubaix is de klassieker die mij het beste ligt. Ik kijk elk jaar uit naar die wedstrijd", zegt de ex-wereldkampioen veldrijden die in 2012 zesde werd op de wielerpiste in Noord-Frankrijk.

  Na de klassiekers richt Boom zijn vizier op de Tour. "Voor mij zullen de dagen in Nederland en België het belangrijkste zijn. De Tour winnen met Nibali is natuurlijk het doel van Astana, maar ik heb mijn zinnen gezet op de openingstijdrit en de ploegentijdrit."

  De Tour begint met een tijdrit van 14 kilometer in Utrecht. "Het zou fantastisch zijn om in Utrecht te winnen. Met dat doel voor ogen train ik nu al op de ploegstages met mijn tijdritfiets."