• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-revelatie Yedlin wordt nu al ploegmaat van Vertonghen en Dembele

  Yedlin is tienvoudig Amerikaans international.

  De Amerikaanse international DeAndre Yedlin komt zes maanden vroeger dan verwacht naar Tottenham. Normaal zou de 21-jarige rechtsachter pas na het seizoen naar Londen verhuizen, maar Tottenham wil hem al vanaf januari hebben zodat hij zich kan aanpassen aan de Premier League.

  Vorige zomer bereikte de club van Rode Duivels Vertonghen, Dembele en Chadli een akkoord met de Seattle Sounders over een overgang van Yedlin vanaf volgend seizoen. Maar zijn Amerikaanse werkgever heeft ingestemd met een vroeger vertrek.

  "DeAndre is een jonge speler met veel potentioeel die al heel wat heeft bereikt in de Major Soccer League", verklaart Tottenham-coach Mauricio Pochettino. "Het is belangrijk voor zijn ontwikkeling dat hij de tijd krijgt om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving."

  Yedlin is geen onbekende voor de Rode Duivels van Tottenham. De Amerikaan viel op het WK in Brazilië na een halfuur in tegen België en deed het erg goed (foto). Sporza-commentator Filip Joos noemde hem een van de revelaties van het WK. Verschillende grote ploegen hengelden na het WK naar zijn diensten, maar Tottenham won het pleit.