• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder tegen Vormer: "We are Bruges? Spreek toch Vlaams: Leve Club!"

  Met Mulder en Vormer zaten twee Nederlanders aan de Extra Time-tafel.

  In Extra Time hadden de gasten - Marc Degryse, Jan Mulder en Ruud Vormer - het onder meer over de Anderlecht-corner die er geen was, de mindere vorm van AA Gent, het feest in Charleroi en een eventuele transfer van Hans Vanaken naar Club Brugge. En Vormer legt aan Mulder uit wat hij in de megafoon riep naar de Brugse fans.

  Wat u moet onthouden van Extra Time:

  Vormer: "Dembele is technisch de beste speler"

  Bij AZ heeft Ruud Vormer nog met Moussa Dembele samengespeeld. De Club Brugge-middenvelder is lovend over de Rode Duivel. "Qua techniek is hij de beste speler met wie ik ooit heb gespeeld. Ik moest eens één tegen één met hem spelen. Hij maakte de acties en ik moest verdedigen. Ik heb geen bal gepakt."

  Degryse: "Als Batshuayi het hoofd goed krijgt, heeft hij de meeste mogelijkheden"

  Met Christian Benteke en Michy Batshuayi stonden afgelopen weekend twee Belgische spitsen aan het kanon. Marc Degryse was onder de indruk van de goals van beide aanvallers en schat hun kansen bij de Rode Duivels in.

  Joos: "Charleroi in PO I? Dat vond iedereen belachelijk"

  Filip Joos stelde vast hoe de Charleroi-supporters zich nog eens helemaal konden uitleven tijdens het duel met Lierse. "De preses had voor de eerste match van het seizoen gezegd dat Charleroi Play-off I kon halen. Iedereen dacht dat hij zich belachelijk maakte. Maar nu is hij de held en dat vind ik goed."

  Vormer legt aan Mulder uit wat hij in megafoon riep

  Ruud Vormer ging na de 4-1-zege tegen Racing Genk de Brugse spionkop toespreken. "We are Bruges, we are wonderful", zong ik. Jan Mulder: "Spreek dan toch Vlaams. Roep: "Leve Club!""

  Mulder: "Elf keer Cruijff in mijn groep? Dan stel ik ze allemaal op"

  Het geflirt tussen Hans Vanaken en Club Brugge is nog altijd aan de gang. Maar onder meer Marc Degryse denkt dat het in de winterstop niet tot een transfer zal komen. "Zijn komst zou niet goed zijn voor het evenwicht bij Club." De repliek van Mulder: "Als ik  elf Cruijffs heb, stel ik ze allemaal op."

  Vormer over Vazquez: "Elke dag genieten op training"

  Ook Ruud Vormer is een bewonderaar van Victor Vazquez, de Spaanse draaischijf op het middenveld van Club. "Ik geniet elke dag van hem op training. En ik denk ook dat hij nog naar een topclub in Spanje kan." Maar met die stelling is vooral Filip Joos het niet eens.

  Vormer: "Meunier is een machine"

  Club Brugge wil met Thomas Meunier nog een sterkhouder langer aan zich binden. Ruud Vormer is dat voorstel alvast genegen. "Thomas is echt een machine."

  Over RSCA-corner die er geen was: "Video is de oplossing"

  Anderlecht won met veel moeite bij Waasland-Beveren. Over de eerste RSCA-goal was er ook veel te zeggen. Anderlecht kreeg toen een corner die er helemaal geen was. De analisten discussiëren over de rol van de grensrechter. En Filip Joos heeft een tip voor de protesterende spelers.

  Degryse over AA Gent: "Ze missen nog finesse"

  AA Gent is aan een mindere periode bezig. Marc Degryse analyseert de verloren wedstrijd tegen Standard. Zijn conclusie: "AA Gent mist klasse en finesse."