• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United mist Fellaini ook op Boxing Day

  Marouane Fellaini komt komende vrijdag niet in actie.

  Manchester United kan ook daags na Kerstmis geen beroep doen op Marouane Fellaini. De Rode Duivel was er vorig weekend al niet bij tegen Aston Villa en mist vrijdag ook de confrontatie met Newcastle.

  Louis van Gaal kon vorige zaterdag tegen Aston Villa onder meer Fellaini, Blind, Shaw en Rojo niet op het wedstrijdblad zetten. Dat zal ook vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Newcastle het geval zijn.

  "Ik heb een uitgebreide lijst met geblesseerde spelers", vertelde de United-coach op zijn perspraatje. "Sommige spelers herstellen niet zo snel en dus moet ik roteren. Maar dat is nu eenmaal zo bij de opeenvolging van matchen."

  Manchester United verspeelde vorige zaterdag twee punten bij Aston Villa. Christian Benteke en zijn maats maakten toen een einde aan een reeks van zes opeenvolgende overwinningen voor United. Voor eigen volk wil Van Gaal weer de volle buit pakken.

  "We willen van Old Trafford een oninneembare vesting maken. Dat is ons al gelukt, want we hebben thuis al veel gewonnen. Maar we moeten doorzetten, want in de Premier League zijn er geen gemakkelijke wedstrijden."

  "Dat het op verplaatsing wat moeilijker gaat? De tegenstander speelt dan meer open en wil aanvallen, maar in ons stadion verdedigen ze vooral. Daarom moeten we een dominante speelstijl ontwikkelen. We domineren nu vaak 45 of 60 minuten, maar elke week moeten we 90 minuten het spel maken."