• home
 • video
 • pas verschenen

  Ludo Philippaerts: "Ik heb aan stoppen gedacht"

  "In het voorjaar pik ik de draad weer op."

  Ludo Philippaerts kwam eind juni zwaar ten val met zijn paard. "Het was een fysieke en mentale klap. Stoppen spookte door mijn hoofd, maar op één of andere manier ben ik daar nog niet klaar voor. Ik wil weer wedstrijden rijden, maar ook mijn ervaring doorgeven."

  Tijdens de jumping van Fontainebleu kwam vader Philippaerts deze zomer zwaar ten val. De Limburger verloor even het bewustzijn en werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. "Een fysieke en mentale klap", bekent hij achteraf.

  "De twijfel sloeg toe. De zin om zelf te rijden ebde langzaam weg en ik had een ideaal excuus. Enkele paarden hadden kwaaltjes, dus ik gaf mijn paard Challenge door aan Nicola. Ik verdween naar de achtergrond en focuste me op de carrière van mijn zonen."

  "Stoppen spookte door mijn hoofd, maar op één of andere manier ben ik daar nog niet klaar voor." Eind deze week begint de jumping van Mechelen. "Ik zal er voor het tweede jaar op rij niet bij zijn, maar in het voorjaar pik ik de draad weer op."

  "Ik besef wel dat het aartsmoeilijk wordt om terug te keren op het hoogste niveau. De jonge garde staat klaar. We hebben veel talent in België, niet alleen mijn zonen."

  "Ik wil nog wedstrijden rijden, maar dat kan hand in hand gaan met ervaring doorgeven. Ik wil meedenken over de toekomst van onze sport."