• home
 • video
 • pas verschenen

  Kujovic: "Probeer alle dagen van het voetbal te genieten"

  "2014 was het zwaarste jaar uit mijn leven, in 2015 wil ik betere persoon worden."

  Ook de wereld van Vladan Kujovic stortte in 2014 in, toen bleek dat de tweede doelman van Club Brugge een tumor in zijn nier had. Na een operatie staat hij er intussen weer. Sportweekend zocht hem op. "Ik ben serieuzer geworden en wil een nog betere persoon zijn", neemt de 36-jarige Serviër zich voor voor het nieuwe jaar. Bekijk hieronder het integrale interview of de opvallendste passages.

  Na diagnose: "In eerste instantie dacht ik aan de kinderen"

  In juli raakte bekend dat Kujovic een kwaadaardig kankergezwel in zijn nier heeft zitten. "Dat was een schok. In de eerste plaats dacht ik aan mijn kinderen." Een dringende operatie verliep echter succesvol, een nabehandeling bleek niet nodig.

  "Ik kon niet wachten om weer te trainen"

  Kujovic dacht er nooit aan om te stoppen. "Na een paar maanden in het ziekenbed was ik enorm gemotiveerd om weer het veld op te gaan. Ik ben trots dat ik weer hard kan trainen."

  "Fysiek ben ik topfit, maar mentaal is het soms lastig"

  Eind november stond Kujovic weer onder de lat in een wedstrijd bij de beloften. "Ik wou weer voetballer worden om voor mezelf te bewijzen dat ik weer fit en gezond ben. Dat is gelukt. Af en toe heb ik nog donkere gedachten, maar dat is normaal na zo'n trauma."

  "Ik probeer elke dag van mijn job te genieten"

  Kujovic woont in Brugge, zijn vrouw en kinderen in Genk. "Dat was niet altijd makkelijk de voorbije maanden. Maar als prof kun je niet elke dag op en af rijden. Ik heb al mooie jaren beleefd bij Club en hoop dat dit jaar mijn droom en die van de club uitkomt: eindelijk weer kampioen spelen."

  "Voeding of levenswijze is niet veel veranderd, ernst wel"

  Zijn ziekte heeft Kujovic niet veranderd: "Mijn karakter, levenswijze of voeding is niet veranderd, maar ik kijk wel anders tegen de dingen aan. Vroeger was ik altijd positief, misschien te positief."

  "Betere persoon worden in 2015"

  Net als alle mensen heeft de Servische doelman ook een goed voornemen voor het nieuwe jaar. "2014 was het zwaarste jaar van mijn leven. De steun die ik ervaarde wil ik gebruiken als kracht om in 2015 een nog betere persoon te worden."

  Bekijk het integrale interview met Kujovic