• home
 • video
 • pas verschenen

  Kelderman is volgende die sleutelbeen breekt

  Wilco Kelderman brak in 2014 helemaal door: zo werd hij zevende in de Giro.

  Wilco Kelderman heeft Simon Gerrans nagedaan: de Nederlander van Belkin - volgend jaar LottoNL-Jumbo - brak ook zijn sleutelbeen bij een val op training. Hij ging al onder het mes en is wellicht drie weken out.

  De 23-jarige Kelderman is een ploegmaat van Sep Vanmarcke en Kevin De Weert bij Team Belkin, dat volgend jaar LottoNL-Jumbo gaat heten.

  Kelderman toonde zich in 2014 aan het grote publiek met een zevende plaats in de Giro, een pak ereplaatsen in de Dauphiné en in enkele Vuelta-ritten. Ook volgend jaar had het Nederlandse team grote plannen met hem. Het is niet bekend hoe zwaar zijn planning nu aangepast moet worden.