• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerrans likt zijn wonden op Twitter en Instagram

  Simon Gerrans viel zwaar op training met zijn mountainbike.

  De Australiër Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) zal zijn titels in het Australisch kampioenschap en de Tour Down Under niet kunnen verdedigen. Tijdens een trainingstocht op de mountainbike kwam hij ten val en brak hij zijn linkersleutelbeen. Via de sociale media toont hij de gevolgen.

  Gerrans, vorig seizoen tweede op het wereldkampioenschap (foto), wist meteen dat hij er erg aan toe was. "Ik kwam hard ten val op mijn linkerzijde en wist vrijwel direct dat ik mijn sleutelbeen gebroken had."

  "Het maakt niet uit hoe goed de revalidatie verloopt vanaf nu, in januari zal mijn conditie niet goed genoeg zijn om mijn titels in de Tour Down Under en het Australisch kampioenschap te verdedigen."

  Door deze blessure verlegt de 34-jarige Australiër zijn focus naar de klassiekers later op het seizoen. Dat hij daarin ook kan scoren, dat bewees hij de voorbije jaren al.

  Hij won vorig seizoen niet alleen in Luik-Bastenaken-Luik, maar hij was ook de beste in de GP's van Québec en Montréal. Die goede prestaties zorgden ervoor dat hij het seizoen afsloot als derde op de UCI-ranking na de Spanjaarden Alejandro Valverde en Alberto Contador.

  In 2012 was hij ook al de beste in Milaan-San Remo en ook in de Amstel Gold Race haalde hij al drie keer het podium.

  Dokter Gerrans tweet zijn wonden: