• home
 • video
 • pas verschenen

  Enoh boet zwaar voor tackle: 5 speeldagen aan de kant

  Voor deze tackle wordt Eyong Enoh zwaar gestraft.

  De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond is niet mild geweest voor Eyong Enoh. De Standard-middenvelder krijgt een schorsing van liefst 5 speeldagen voor zijn krankzinnige tackle op Brecht Dejaegere (AA Gent) afgelopen zondag. Enoh moet ook nog eens een boete van 1.600 euro betalen.

  Eyong Enoh werd niet voor de eerste keer op het matje geroepen door de Geschillencommissie van de KBVB. Begin oktober had de Kameroener in zijn debuutmatch tegen Club Brugge al rood gepakt voor een stevige tackle.

  Enoh kreeg toen van de Geschillencommissie één speeldag met uitstel. Maar aangezien de middenvelder zich dus enkele maanden later opnieuw moest verantwoorden, toonde de Geschillencommissie zich niet bepaald mild.

  Aangezien Enoh nog een schorsing met uitstel had openstaan, kreeg hij geen voorstel tot minnelijke schikking. De Geschillencommissie maakte de schorsing van na zijn rode kaart tegen Club Brugge effectief en gaf Enoh nog een bijkomende sanctie van vier speeldagen. De eindbalans: een schorsing van vijf speeldagen en een boete van 1.600 euro.

  Standard reageerde op Twitter op de strenge straf. "Standard en Enoh aanvaarden de schorsing en hopen dat dezelfde strengheid in de toekomst zal worden toegepast."

  De krankzinnige tackle van Enoh op Dejaegere