• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Bosque na desastreus 2014: "Ik voel me goed"

  Vicente del Bosque en Spanje beleefden een erg pijnlijk WK.

  Volgende week kan Vicente del Bosque eindelijk een streep trekken onder het "annus horribilis" 2014. De Spaanse bondscoach ging met zijn nationale selectie afgelopen zomer met de billen bloot op het WK, maar kijkt op zijn verjaardag vol goeie moed vooruit op 2015. "We werken aan een nieuwe ploeg die kan spelen zoals we dat vroeger gedaan hebben", zegt hij.

  Spanje trok als titelverdediger naar het WK in Brazilië, maar stond al heel snel weer thuis. De selectie van bondscoach Vicente del Bosque incasseerde erg pijnlijke nederlagen tegen Nederland en Chili en stond met het schaamrood op de wangen na de groepsfase al terug op Spaanse bodem.

  De positie van Del Bosque stond ter discussie, maar uiteindelijk besliste de Spaanse voetbalbond om de 64-jarige coach aan boord te houden. Aan het einde van een desastreus jaar kan Del Bosque, vandaag jarig, weer met vertrouwen 2015 aanvatten.

  "Na het WK hebben we kunnen nadenken. Dat was ook nodig", vertelt Del Bosque. "Maar de Spaanse voetbalbond en ik volgen nog steeds hetzelfde pad. We hebben toen beslist om samen door te gaan."

  "Ik voel me goed en heb heel veel zin om mijn verantwoordelijkheden uit te voeren. We zijn geen last voor de nationale ploeg. Maar we proberen een nieuwe ploeg te bouwen die kan voetballen zoals we vroeger hebben gedaan."

  "Ons doel is duidelijk: Spanje wil zich kwalificeren voor het EK van 2016", zei Del Bosque nog. Spanje staat in groep C na vier speeldagen op de tweede plaats met 9 punten. Slovakije, dat van Spanje won, is leider met het maximum van de punten.

  Het WK 2014 van Spanje

  Spanje - Nederland: 1-5

  Spanje - Chili: 0-2

  Australië - Spanje: 0-3