• home
 • video
 • pas verschenen

  City-coach: "In december pak je de titel niet"

  Pellegrini kan binnenkort weer rekenen op Vincent Kompany.

  Manchester City zit na zes overwinningen op een rij leider Chelsea op de hielen. Maar ondanks de hectische kerstperiode die voor de deur staat, blijft City-trainer Manuel Pellegrini rustig bij de titeldruk. "We zijn enkel met onszelf bezig", klinkt het.

  Manchester City volgt in de Premier League na 17 speeldagen op 3 punten van leider Chelsea. De Engelse competitie kent geen winterstop, waardoor de komende weken heel wat punten op het spel staan. Maar City-coach Manuel Pellegrini snijdt opvallend ontspannen de hectische periode aan.

  "We kijken niet naar Chelsea. We denken enkel aan onszelf", zegt Pellegrini. "Er is druk, maar in december win je de titel niet. We moeten nog vijf maanden dit niveau aanhouden en dan zien we aan het einde van het seizoen wel welk team het grootste puntentotaal heeft."

  City pakte in de voorbije drie seizoenen wel twee titels, terwijl Chelsea al sinds 2010 op zoek is naar de Engelse hoofdprijs. Een mentaal voordeel voor City? "Neen", zegt Pellegrini. "De Engelse titelstrijd is elk jaar moeilijk, of je nu voor het eerst of voor de tweede keer kan winnen."

  Manchester City speelt vrijdag tegen West Brom, maar moet dat wellicht nog doen zonder aanvoerder Vincent Kompany. "Maar eind deze week of begin volgende week moet hij normaal weer speelklaar kunnen zijn", klinkt het bij Pellegrini.