• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld mag Elia verwelkomen bij Southampton

  Eljero Elia wil in Engeland weer speelminuten verzamelen.

  Eljero Elia (27) probeert zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Southampton. De Engelse club huurt de flankspeler tot het einde van dit seizoen van Werder Bremen en heeft ook een aankoopoptie afgedwongen.

  Eljero Elia (27), een Nederlandse flankaanvaller, verliet in 2009 zijn vaderland voor Hamburg. In de Bundesliga maakte Elia furore, waardoor hij na twee jaar een toptransfer naar Juventus kon versieren.

  Maar bij de Italiaanse topclub kon Elia nauwelijks speelminuten verzamelen. Elia keerde in 2012 dan maar terug naar Duitsland, waar Werder Bremen hem een nieuwe kans gaf. Maar de Nederlander belandde vooral dit seizoen op een zijspoor en kreeg van zijn club te horen dat hij ten laatste volgende zomer definitief moet opkrassen.

  Southampton is het volgende vangnet voor Elia, al gaat het voorlopig nog om een uitleenbeurt. De club van coach Ronald Koeman en Toby Alderweireld heeft wel een aankoopoptie in het huurcontract laten opnemen.