• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeven tweedeklassers krijgen een transferverbod

  Onder meer RC Mechelen mag in januari geen spelers halen.

  De Licentiecommissie van de KBVB heeft een vervelend geschenk gelegd onder de kerstboom van zeven tweedeklassers. Antwerp, Racing Mechelen, Bergen, Eendracht Aalst, Roeselare, Woluwe-Zaventem en Dessel Sport mogen in januari geen transfers doen.

  Het transferverbod voor Racing Mechelen is niet echt een verrassing. De club sukkelt al een tijdje met financiële problemen, maar kreeg dankzij een gulle supporter onlangs toch weer wat ademruimte. Maar aangezien de club onder meer de lonen van november nog niet betaald heeft, mag het in januari geen transfers uitvoeren.

  Ook bij Bergen was het al duidelijk dat de financiële situatie penibel is. Het verbod bij de andere clubs is eerder verrassend, maar vorig seizoen kreeg Eendracht Aalst al een transferverbod en zat ook Antwerp lange tijd in het sukkelstraatje.