• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Manuel Neuer verdient de Gouden Bal"

  "Neuer is de ultieme moderne doelman", vindt Marc Wilmots.

  Volgende maand weten we wie de Gouden Bal als beste voetballer van 2014 in ontvangst mag nemen. Voor Marc Wilmots was Manuel Neuer de beste van het jaar. Dat vertelt de Belgische bondscoach in een interview met FIFA.com.

  Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Manuel Neuer. Een van deze drie spelers zal op 12 januari de Gouden Bal in ontvangst mogen nemen. Marc Wilmots verklapt in een interview met FIFA.com zijn top drie. "Ik heb gestemd voor Arjen Robben, Manuel Neuer en Thibaut Courtois", zegt de bondscoach.

  "Voor mij mag Neuer dus de Gouden Bal krijgen. Hij is de complete doelman en wat mij betreft de beste van de wereld. Hij had een perfect seizoen, won bijna alles, presteert heel constant en blijft veel progressie maken."

  "De aanval begint steeds bij hem. Hij is echt de ultieme moderne doelman. Naast zijn prestaties bij Bayern leidde hij ook nog Duitsland naar de wereldtitel. Dus ik denk dat we voor het voorbije jaar de trofee maar eens moeten geven aan iemand die doelpunten vermeden heeft in plaats van zoals altijd te kiezen voor iemand die doelpunten gemaakt heeft."

  "Ronaldo en Messi zijn allebei ook ongelooflijk. Je hebt het gevoel dat ze al verschillende jaren op een andere planeet voetballen. Maar ook Manuel Neuer kan geweldige statistieken voorleggen."

  Atletico-coach Diego Simeone (foto) is voor Wilmots de Coach van het Jaar. "Hij haalt duidelijk het maximum uit zijn ploeg. Atletico staat er als team en is heel moeilijk te kloppen. Niemand had verwacht dat ze kampioen zouden worden en de CL-finale zouden halen. Vergeet niet dat ze in Spanje Real Madrid en Barcelona achter zich lieten. Simeone kan terugblikken op een buitengewoon jaar", vindt Wilmots.