• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Niet tevreden met plaats in top 50"

  Wickmayer is na een moeilijk jaar weggezakt naar plaats 75 op de WTA-ranglijst.

  Na een jaar vol tegenslag is Yanina Wickmayer klaar om zich opnieuw in de kijker te tennissen. Wickmayer heeft gewezen coach Michel Bouhoulle opnieuw onder de arm genomen en klinkt ambitieus. "Het doel is een top tien plaats en de Olympische Spelen."

  2014 werd voor Wickmayer een jaar om snel te vergeten. De ziekte van Lyme verhinderde Wickmayer om op hoog niveau te presteren en op de wereldranglijst zakte ze weg naar de 75e plaats.

  In 2015 moet alles anders worden en dat begint met een "nieuwe" coach. Wickmayer nam Michel Bouhoulle opnieuw onder de arm. Bouhoulle was eerder de coach van Wickmayer bij de jeugd en kortstondig in 2006 en 2010.

  "Hij kent me vooral op mentaal vlak. Hij weet als geen ander wat mijn sterke en mijn zwakke punten zijn. We hebben veel gepraat en hij gelooft sterk in mij. Ik heb nood aan mijn oude vechtlust en een zekere stabiliteit", vertelde Wickmayer vandaag op een persconferentie.

  Na een stage van 15 dagen in Turkije voelt Wickmayer zich klaar om in 2015 opnieuw het beste van zichzelf te geven. "Als atleet wil je altijd het hoogst haalbare halen. Met een plaats in de top 50 ben ik niet tevreden. Het doel is een top 10-plaats en de Olympische Spelen."

  Bouhoulle: "Yanina heeft geen makkelijk karakter, maar dat is nodig"

  Michel Bouhoulle werkt sinds een aantal weken weer samen met Wickmayer. Hij gelooft sterk in zijn pupil. "Toen Wickmayer haar eerste toernooi won, heb ik tegen een journalist gezegd dat ze de top tien kon bereiken. Hij dacht toen dat ik gek ben, denk ik."

  "Maar vandaag geloof ik dat nog altijd. Ze heeft een ongelooflijke kracht. Ze heeft niet altijd het makkelijkste karakter, maar dat is ook nodig om bij de beste speelsters te horen."

  "Yanina begint aan een tweede hoofdstuk aan haar carrière, dat is zeker. Het is duidelijk dat de weg naar de top tien stapsgewijs zal zijn en tijd zal vragen."