• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV-preses Lammens: "Hebben alles in eigen handen"

  In tweede klasse gaat leider STVV de winterstop in met een bonus van zeven punten op eerste achtervolger Lommel United. De club wil er alles aan doen om de positieve lijn ook in 2015 door te trekken. Voorzitter Bart Lammens waarschuwt wel voor overdreven optimisme.

  "We hebben alles in eigen handen om te promoveren. We hebben een hechter team dan vorig seizoen, een betere dubbele bezetting, er is meer geestdrift en de ploeg is ook verjongd. Alles past beter. En we hebben ook dat tikkeltje geluk dat we vorig jaar niet hadden", vertelt Bart Lammens aan Sporza.

  "Maar we moeten ook opletten dat de overmoed niet de bovenhand neemt. We moeten onze twee voeten op de grond houden als we kampioen willen worden. Als we twee keer op rij verliezen, is er nog niks gebeurd. Maar voorlopig ziet het er goed uit."

  "We willen er alles aan doen om onze reeks voort te zetten na de winterstop. We gaan zelfs een week op stage naar Zuid-Spanje om in goede omstandigheden te kunnen trainen."

  "Of ik de wintertransferperiode vrees? We willen in eerste instantie proberen de ploeg samen te houden. Dat verwachten de fans ook. We willen niet verzwakt uit de "mercato" komen. Maar ons jong talent is wel gewild. Dat zien we aan het aantal scouts dat wekelijks in de tribune zit."

  "We zijn er trots op dat onze jongeren gegeerd zijn. Wij willen een club zijn die een opstapje is naar de top. Als er spelers een voorstel krijgen dat ze niet kunnen weigeren, dan zullen wij meewerken. Maar hopelijk gebeurt dat niet in januari. Als iemand vertrekt, moeten we zorgen dat er betere vervangers komen."

  "Voor eerste klasse hebben we nog versterking nodig"

  Is STVV op dit moment al klaar voor eerste klasse? "Wij zijn nu top in tweede klasse en er is een groot verschil tussen eerste en tweede klasse. In de beker tegen Lierse hebben we duidelijk gezien dat we voor eerste klasse nog versterkingen nodig hebben", zegt Lammens.

  "Op een paar posities zullen we iemand moeten zoeken, die lijstjes liggen klaar. Maar we rekenen er ook op dat onze eigen mensen met een jaar ervaring extra kunnen meegaan naar eerste klasse."