• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 20: cadeautjes, kerstmannen en een warme sfeer

  Kerst deed ook zijn intrede in het Jan Breydelstadion.

  In de hoogste klasse is het nog een weekend wachten tot de kerstvakantie begint. Toch zat er al een kerstrandje rond speeldag 20. Wij selecteerden onder meer de kerstcadeautjes van Bajkovic, Sels en Kara. En de warme sfeer in Charleroi.

  Kerstcadeautjes van Bajkovic, Sels en Kara

  Doelpunten in geschenkverpakking

  Het is nog drie dagen wachten voor het Kerstmis is, maar er werden afgelopen weekend al opvallend makkelijk doelpunten weggegeven. Lierse-doelman Bajkovic zette zaterdag de trend door monumentaal over de bal te trappen.

  Gent-doelman Sels en Genk-verdediger Kara staken een dag later hun geschenken in een licht aangepaste verpakking, maar daar waren de ontvangers niet minder blij mee.

  Club Brugge - Racing Genk 4-1

  Kerstmis in Brugge

  Ook Club-speler Refaelov verkeerde al helemaal in de kerstsfeer. De middenvelder van Club moest de geblesseerde Vazquez vervangen en deed dat met verve. De Israëliër speelde voor kerstman en strooide kwistig met mooie acties en passes. Het hoogtepunt waren zijn hakje naar Gedoz en zijn doelpunt.

  Niet iedereen in het Jan Breydelstadion had de kerstgedachte al in zich opgenomen. Vooral de eerste helft stond bol van de overtredingen en scheidsrechter Vertenten had zijn handen vol met het trekken van gele kaarten en het sussen van protesterende spelers.

  AA Gent - Standard 1-2

  Recidivist Enoh

  Nog iemand die het nog niet begrepen had op een vroege kerst was Standard-speler Enoh. Gent-speler Dejaegere mag blij zijn dat hij zonder kleerscheuren de feestdagen kan ingaan na de vliegende tackle van de Kameroener.

  Enoh was niet aan zijn proefstuk toe. In zijn eerste wedstrijd voor Standard, op het veld van Club Brugge, kreeg hij ook al rood na een trap over de bal (te zien na 20 seconden).

  Waasland-Beveren - Anderlecht 0-2

  De kerstmannen van Anderlecht

  Anderlecht-spits Mitrovic heeft de reputatie om een moeilijke jongen te zijn, maar de kerstperiode maakt zijn hart week. Met een oprechte knuffel schenkt hij een jonge supporter met een mentale beperking een eindejaarsmoment om nooit te vergeten.

  De echte Kerstman van Anderlecht was N'sakala. De Franse linksachter verkleedde zich als kerstman en deelde cadeautjes uit aan kinderen. In hetzelfde filmpje wensen de spelers van Anderlecht hun fans prettige feesten in alle mogelijke talen.

  Charleroi - Lierse 6-0

  De warme sfeer op Mambourg

  Nergens is de sfeer dezer dagen warmer dan in Charleroi. Na 20 speeldagen staat Charleroi op een verdiende vijfde plaats en dat doet de sfeer van de groten dagen uit de jaren 80 terugkeren. Het inspireerde spits Fauré zelfs tot een kerstdansje tegen Lierse.