• home
 • video
 • pas verschenen

  Praet: "Nul procent kans dat ik in de winterstop vertrek"

  Praet: "Verwacht spannende strijd om de Gouden Schoen."

  Dennis Praet is een van de topfavorieten voor de Gouden Schoen. "Maar zelf zet ik Proto op 1", zegt Praet, die met grote stelligheid laat weten dat hij zeker het seizoen uitdoet bij Anderlecht. "Daarna zien we wel."

  Dennis Praet heeft het afgelopen kalenderjaar duidelijk een stap vooruitgezet. "Een wonderjaar zou ik het niet noemen, maar wel een goed jaar."

  "Het is allemaal gekanteld met de trainerswissel. Hasi heeft mij op links gezet, zodat ik ook mijn verdedigende taken zou uitvoeren. Dat heeft me goed gedaan. Daardoor ben ik een completere voetballer geworden."

  "Toch heb ik ook nog veel werkpunten. Mijn statistieken moeten beter, al heb ik de voorbije matchen toevallig wel meer gescoord, en ook mijn kopspel kan nog verbeteren."

  Ondanks die mankementen is Praet misschien wel dé topkandidaat voor de Gouden Schoen volgende maand. "Maar er zijn nog kandidaten: Vazquez, Proto, Ryan,... Stiekem hoop ik er wel op, maar het zal een spannende strijd worden."

  "Zelf zet ik Proto op 1. Hij heeft er al drie, vier keer net naast gegrepen. Al is het als keeper moeilijker om te winnen. Vergeet ook Vanaken niet. Die heeft een goeie terugronde gespeeld, terwijl Vazquez toen minder aanwezig was."

  "Transfer is nu helemaal niet aan de orde"

  Door zijn prestaties in België, maar vooral in de Champions League is Dennis Praet ook op de radar van een aantal Europese topclubs gekomen.

  "Toch is de kans dat ik in de winter al vertrek nul procent. Een transfer is nu helemaal niet aan de orde. Ik ben ten volle op Anderlecht geconcentreerd tot het einde van het seizoen. Daarna zien we wel weer."