• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys rijdt zondag opnieuw: "Ik denk zeker niet aan stoppen"

  Nys was erg ontgoocheld na de wedstrijd in Essen.

  Sven Nys zal zijn fiets een week aan de kant laten en herneemt zondag de competitie in Diegem. De Belgisch kampioen veldrijden gaat wel op zoek naar de oorzaak van zijn mindere prestaties. "Mocht het probleem tastbaar zijn, ik loste het meteen op."

  Sven Nys, gisteren aan de zijde van zoonlief Thibau tijdens diens cross in Huldenberg, wil even aan de schijnwerpers ontsnappen. Hij opteerde dan ook voor een rol aan de zijlijn in plaats van zelf in de modder te ploeteren.

  "Toch doen alle mailtjes en sms'jes me heel veel deugd", laat hij optekenen in Het Laatste Nieuws. "Ik denk dan ook zeker niet aan stoppen. Dat doe ik pas in maart 2016. Nu wil ik maar één ding: zo snel mogelijk opnieuw koersen."

  Of hij dit seizoen nog op hoog niveau zal acteren, dat weet Nys niet. "Ik hoop het. Maar ik durf het niet met zekerheid zeggen. Mocht het probleem tastbaar zijn, ik loste het meteen op. Misschien zegt mijn lichaam op dit moment: trainen, ja, topsport, neen."

  "Ook het WK in Tabor is hoogst onzeker. Ik ben een "feel good"-renner en kan pas presteren als ik me goed in mijn vel voel. Voorlopig maak ik me dus geen illusies. Ik zal niet plots mijn beste niveau halen na een lange slechte periode."

  Toch zet de Balenaar de strijd om de regenboogtrui nog niet helemaal uit zijn hoofd. "Als ik goed ben, dan doe ik altijd mee voor de top drie. Een ding is zeker: stoppen doe ik zeker niet."

  Niet van de partij in Heusden-Zolder

  Sven Nys laat dus na Namen ook de Wereldbekerwedstrijd in Zolder (26/12) aan zich voorbijgaan. Tijdens het belangrijke drieluik Diegem (28/12), Loenhout (30/12) en Baal (01/01) maakt de Belgische kampioen wel opnieuw deel uit van het peloton.

  Zijn team Crelan stuurde vandaag een persbericht de wereld in met de gezamenlijke beslissing van Nys, zijn persoonlijke coach Paul Van Den Bosch en Crelan-ploegmanager Jan Verstraeten.