• home
 • video
 • pas verschenen

  Napoli pakt Supercoppa na zinderende penaltyreeks

  Higuain scoorde beide Napoli-goals in de reguliere speeltijd.

  Napoli heeft voor de tweede keer de Italiaanse Supercup op zak gestoken. Bekerwinnaar Napoli klopte kampioen Juventus in Qatar na een straffe penaltyreeks. Na 120 minuten stond het 2-2. Dries Mertens miste zijn elfmeter, maar dat bleek niet fataal voor Napoli.

  Juventus en Napoli kibbelden vorige zomer over de datum van de Supercoppa. De twee teams raakten het niet eens, waardoor de wedstrijd dan maar vanavond werd gespeeld. Door commerciële redenen moesten de kampioen en de bekerwinnaar ook afzakken naar Qatar.

  Na 90 minuten stond de 1-1 op het scorebord. Carlos Tevez had na 5 minuten al de score geopend na een misverstand tussen ex-Genk-verdediger Koulibaly en zijn maatje Raul Albiol.

  Napoli en Juventus kregen daarna goeie kansen. Hamsik trapte de beste Napoli-kans tegen de paal. In de tweede helft trof ook Higuain de staak, maar na 70 minuten kopte hij toch de verdiende gelijkmaker in doel.

  In de tweede verlenging scoorden beide Argentijnse spitsen nog één keer. Tevez plaatste de bal na 106 minuten in de benedenhoek. Twee minuten voor het einde sleepte Higuain penalty's uit het vuur. Invaller Mertens kon niet afdrukken, de vallende Higuain deed dat wel en verschalkte Buffon een tweede keer.

  Penalty's dus en de strafschoppenreeks begon meteen met missers van Jorginho en Tevez. Maar Napoli en Juve bleven daarna lange tijd foutloos. Dries Mertens nam de 7e Napoli-strafschop voor zijn rekening, maar Buffon koos de goeie hoek.

  Chiellini mocht het afmaken, maar trapte ongelofelijk slap op Rafael. Na nieuwe missers van Callejon en Pereyra bleek de gestopte elfmeter van Padoin fataal voor Juve. 6-5 en dus de Supercoppa voor Napoli.

  Tweets over Napoli-Juventus