• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen: "Eind januari kunnen we de overname afronden"

  Moeskroen komt in Omaanse handen.

  De overname van eersteklasser Moeskroen-Péruwelz lijkt in kannen en kruiken. Moeskroen-Péruwelz is in handen van Rijsel, maar moet op zoek naar een nieuwe overnemer. Rijsel bereikte zelf een akkoord met het sultanaat Oman en Moeskroen lijkt zich daar niet tegen te verzetten.

  Moeskroen-Péruwelz fungeert als satellietclub van Rijsel. Maar Marc Coucke, de sterke man bij KV Oostende, heeft ook aandelen bij de Franse eersteklasser. Om belangenvermenging te vermijden, moest Rijsel dus op zoek naar een overnemer voor Moeskroen.

  Rijsel, dat 51 procent van de aandelen van Moeskroen bezit, vond met het sultanaat Oman een verrassende overnemer. Moeskroen-Péruwelz kon dankzij zijn vetorecht de overname nog tegenhouden, maar lijkt geen graten te zien in de nieuwe hoofdaandeelhouder.

  "We hebben er alles aan gedaan om de toekomst van onze club veilig te stellen", meldt voorzitter Edward Van Daele. "Moeskroen-Péruwelz is klaar en georganiseerd om het overnamedossier eind januari af te ronden."