• home
 • video
 • pas verschenen

  Hockeyer De Saedeleer: "Stop bij de Red Lions"

  Alexandre De Saedeleer speelde 185 keer voor de Red Lions.

  Alexandre De Saedeleer heeft zijn afscheid van de Red Lions aangekondigd. De hockeyer en aanvoerder van de Waterloo Ducks wil voorrang geven aan zijn job. "Je kunt niet werken én je volledig geven voor de nationale ploeg", zegt De Saedeleer.

  Alexandre De Saedeleer maakt sinds 2007 deel uit van de nationale ploeg. Hij was erbij op de Olympische Spelen van Peking en Londen (foto). In 185 interlands was de 27-jarige goed voor 12 doelpunten.

  "Ik heb er goed over nagedacht", zegt De Saedeleer. "Het internationale hockey vraagt steeds meer inspanningen en trainingen."

  "Met de toernooien en de stages neemt de nationale ploeg zes tot acht maanden in beslag. Het is ook nooit mijn bedoeling geweest om prof te worden."

  "Het was niet langer mogelijk om werk en hockey te combineren. Je kunt niet werken én je volledig geven voor de nationale ploeg. Dat heeft me wellicht ook mijn plaats gekost in de selectie voor de Champions Trophy in India."

  De Saedeleer blijft zich inzetten voor zijn club Waterloo Ducks, waarmee hij al vijf keer kampioen van België werd. Over zijn mooiste moment hoeft hij niet lang na te denken. "Op het EK 2007 maakte ik mijn debuut voor de nationale ploeg en we konden ons meteen plaatsen voor de Olympische Spelen."

  Tweets over afscheid: