• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne is koning van de assists in de Bundesliga

  Kevin De Bruyne heeft een knappe heenronde achter de rug.

  Kevin De Bruyne geniet sinds vorig weekend van een welverdiende winterstop. De Rode Duivel dirigeerde zijn club Wolfsburg in de heenronde naar de tweede plaats in het klassement. Dat De Bruyne in Duitsland en in de Europa League voor zijn club van goudwaarde is, bewijzen deze cijfers.

  Kevin De Bruyne trok in januari 2014 de Chelsea-deur achter zich dicht en begon aan een nieuw avontuur in de Bundesliga. In de terugronde van vorig seizoen haalde De Bruyne al meermaals zijn topniveau bij Wolfsburg, maar dit seizoen ontplofte de Rode Duivel helemaal.

  Vorige zaterdag sloot De Bruyne met Wolfsburg de heenronde af op de tweede plaats na een 2-1-zege tegen Keulen. "We hebben in de laatste 9 dagen 4 matchen moeten spelen en we zijn allemaal moe. Maar met de drie punten ben ik wel blij", liet De Bruyne achteraf weten.

  "Ik verheug me op een beetje vrije tijd, want ik heb met Wolfsburg en de Rode Duivels veel matchen gespeeld. Ik kijk uit naar de feestdagen die ik kan doorbrengen met vrienden en familie."

  Dat een rustperiode voor De Bruyne meer dan terecht is, bewijzen onderstaande cijfers. De Bruyne is in de Bundesliga duidelijk de koning van de assists. Wolfsburg scoorde in 17 matchen 33 goals en liefst 10 keer gaf De Bruyne de beslissende pass. Hij nam ook nog eens 3 doelpunten voor zijn rekening.

  Ook in Europa oogt de afrekening van De Bruyne aardig. In 6 groepsmatchen scoorde hij 3 keer en bracht hij nog 2 goals aan. Voor de volledigheid: Wolfsburg scoorde in de groepsfase 14 keer.