• home
 • video
 • pas verschenen

  BENE League wordt na drie seizoenen opgedoekt

  Standard is de huidige leider in de BENE League.

  De BENE League krijgt na het huidige, derde seizoen, geen vervolg. De vrouwencompetitie waaraan zeven Nederlandse en zes Belgische voetbalploegen deelnemen, wordt opgedoekt omdat de Nederlandse clubs niet tot een akkoord konden komen met de Nederlandse voetbalbond over de clubfinanciering.

  België en Nederland zullen vanaf volgend jaar opnieuw elk hun eigen eerste klasse competitie hebben in het vrouwenvoetbal. "We maken snel werk van een goede nationale topcompetitie", zegt Paul Allaerts, technisch directeur van de Belgische voetbalbond.

  "Die is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van topvrouwenvoetbal in België. In dat opzicht zijn ook de kwalificatie voor het EK 2017 en onze kandidatuur voor de organisatie van het EK U17 meisjes belangrijk."

  "Begin januari zullen we de clubs raadplegen. We betreuren het einde van de BENE League, een katalysator voor de professionalisering van de werking van de clubs", zegt Ives Serneels, technisch directeur vrouwenvoetbal. "Maar we zijn ervan overtuigd nu sterk genoeg te staan om een eigen topcompetitie in te richten."

  Volgens de BENE League komt het huidige seizoen niet in het gedrang door de beslissing.