Ga naar de inhoud

Webber overleeft nieuwe doodsmak in Brazilië

 zo 30 november 2014 22:23
Veel blijft er niet over van Mark Webbers Porsche 919 Hybrid.
Elf jaar na zijn zware crash in de Grote Prijs Formule 1 van Brazilië heeft Mark Webber opnieuw een zware smak gemaakt op het circuit van Interlagos. Gelukkig overleefde de 38-jarige Australiër ook dit ongeluk.

In de Zes Uren van Sao Paulo, de achtste en laatste manche van het WK uithouding (WEC), knalde Mark Webber op een Ferrari. Zijn Porsche werd tot schroot teruggebracht.

De Australiër, bij bewustzijn, werd overgebracht naar het medisch centrum van het circuit van Interlagos, waar hij vorig jaar afscheid nam van de Formule 1. Op de brancard stak de Australiër zijn duim in de lucht om aan te geven dat hij in orde was.

Op de Facebook-pagina van Webber verscheen vannacht geruststellend nieuws. "Mark blijft in het ziekenhuis van Sao Paulo en zal er uit voorzorg enkele onderzoeken ondergaan. Zijn toestand is bevredigend. Zijn ploegmaats hebben hem al bezocht."

Tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

2014: Mark Webber crasht in Brazilië

2003: Mark Webber crasht in Brazilië