• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Toni Nadal: "Federer is de beste aller tijden"

  Toni Nadal is de oom en trainer van Rafael Nadal.

  Roger Federer heeft vorige week een belangrijke leemte op zijn palmares opgevuld. De Zwitser hielp zijn land mee aan de Daviscup. Ook voor Toni Nadal, de oom en trainer van Rafael Nadal, verdient Federer de titel van beste tennisser aller tijden.

  "Samen met Rod Laver is Federer de beste tennisser uit de geschiedenis. Jammer genoeg voor ons is het niet anders, de cijfers bewijzen het", zei Toni Nadal op een Spaanse radiozender.

  Federer won in zijn carrière 17 grandslamtitels en voegde vorig weekend de Daviscup toe aan zijn palmares. "Rafael (Nadal) heeft "maar" 14 grandslams gewonnen. Federer was ook vijf jaar nummer een van de wereld op het einde van het seizoen, Rafael drie keer. Er kan dus geen discussie zijn. Federer is de beste."

  Toch heeft Nadal een beter rapport in de onderlinge duels. Hij won 23 van de 33 confrontaties. "Ik weet niet waarom, maar het spel van Federer is geen probleem voor Rafael. Maar hoe dan ook, je aantal titels bepalen wie de beste is."