• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benteke: "Eerst weer niveau halen dan volgen goals vanzelf"

  "Ik heb een grote verantwoordelijkheid bij Aston Villa."

  Christian Benteke kan zich sinds enkele weken weer voetballer noemen. De Rode Duivel stond zes maanden aan de kant, maar twijfelde geen moment aan zijn terugkeer. "Ik haal wel nog niet mijn niveau van voor de blessure. Als ik bij de wereldtop wil horen, moet ik efficiënter en egoïstischer worden."

  Het waren zes lange maanden voor Christian Benteke. Hij viel begin april uit op training bij zijn club. Het verdict was zwaar: een gescheurde achillespees. "Aston Villa liet me in België revalideren, dicht bij mijn familie. Dat maakte het draaglijker", vertelt hij aan de RTBF.

  "Het blijft natuurlijk zwaar. Zes maanden niet mogen doen waar je van houdt. Ik heb het spelletje enorm gemist, maar ik heb geen seconde gevreesd dat mijn carrière voorbij was. Blessures horen nu eenmaal bij het voetbal. Het geeft je de kans om sterker terug te komen."

  Sinds enkele weken staat Benteke weer tussen de lijnen bij Aston Villa, maar scoren lukte nog niet. "Daar maak ik me niet al te veel zorgen over. Het is veel erger als je geen kansen creëert, als je niet in de buurt komt van het doel."

  "Ik moet voor het gevaar zorgen bij Aston Villa"

  "Ik werk om weer zo goed te worden als voor mijn blessure, dan komen de goals vanzelf. Je kan scoren, maar heel slecht spelen. Dan zie ik het liever omgekeerd. Ik zit nog niet aan 100 procent van mijn kunnen. Ik mis nog wat matchritme, maar ik blijf hard werken."

  "Ik plaats het collectief voorop. Ik wil belangrijk zijn voor het team. Ik heb een grote verantwoordelijkheid bij Aston Villa. Mijn eerste seizoen was formidabel. Nu verwachten de supporters veel van mij. Zonder mij kan de club voor minder gevaar zorgen."

  "Ik wil die verantwoordelijkheid maar wat graag opnemen. Maar als ik echt een wereldspits wil worden, moet ik veel efficiënter worden voor de goal. Spitsen worden beoordeeld op hun statistieken. Ik wil dus verbeteren en één keer per wedstrijd scoren."

  "De Rode Duivels moeten zich aanpassen aan hun status"

  Ook bij de Rode Duivels maakte Benteke zijn terugkeer. "Het grote verschil met Aston Villa is dat het gevaar bij de nationale ploeg niet alleen van mij moet komen. Iedereen kan dreigen en scoren, niet enkel de spitsen."

  "Het was niet onze beste match tegen Wales, maar dat is omdat we ons nog moeten aanpassen. We zijn nu vierde van de wereld. Andere ploegen zullen ons dus geen ruimte meer geven. We moeten nog zoeken naar de juiste formule om tegen een gesloten ploeg te spelen. We hebben er alleszins de spelers voor."

  "We missen vooral automatismen. Eden Hazard is bij Chelsea heel bepalend, maar bij de Rode Duivels mist hij dat samenspel. We kunnen beter en we willen nog altijd alles winnen. Er is zeker geen gebrek aan enthousiasme bij de nationale ploeg."