• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wendy Jans verlengt wereldtitel snooker

  Wendy Jans is voor de vierde keer wereldkampioen snooker bij de amateurs.

  Wendy Jans heeft in India voor de derde keer op rij de wereldtitel snooker bij de amateurs gewonnen. De 31-jarige Limburgse haalde het in de finale met 5-2 van de Russische Anastasia Netsjajeva. Het is de vierde wereldtitel in de carrière van Jans.

  Het wereldkampioenschap snooker bij de amateurs ging dit jaar door in het Indiase Bangalore. Wendy Jans stootte door tot de finale en versloeg daarin de Russin Anastasia Netsjajeva. De 31-jarige Limburgse kwam 1-2 achter, maar won uiteindelijk met ruime 5-2 cijfers.

  Voor Jans is het haar derde IBSF wereldtitel op rij en haar vierde in totaal. Ze was al eens de beste in 2006. Op het palmares van Jans staan ondertussen ook al zeven Europese en twaalf Belgische titels. Haar allereerste Belgische titel dateert al van 1998.

  Wendy Jans: "Het is een uit de hand gelopen hobby"

  Ondanks de vroege achterstand twijfelde Jans niet aan zichzelf: "Ik begon niet heel goed aan de finale, maar stilletjes aan ben ik gegroeid en uiteindelijk is de wedstrijd helemaal gekeerd." 

  "Snooker is voor mij een uit de hand gelopen hobby. Ik kan er niet van leven, dus ik doe het voor mijn plezier. Je ziet veel van de wereld, want voor het geld moet ik het niet doen."

  Het is vierde wereldtitel voor de nog maar 31-jarige Jans. "De eerste keer dat je een belangrijke titel wint, is natuurlijk speciaal, maar deze is ook belangrijk. Ik heb nu blijkbaar het record van meeste wereldtitels."

  "Ik heb het geluk dat ik al heel wat jaren ervaring heb. Er zal waarschijnlijk een tijd komen dat het niet meer zal lukken, maar zolang het wel lukt en ik er nog van kan genieten, probeer ik het nog te doen. Elk jaar dat ik nog eens win, is mooi meegenomen."