• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Neville: "Courtois wordt beste doelman ter wereld"

  Neville: "Courtois ontkracht de mythe dat het beter is om de bal weg te boksen."

  De Manchester United-legende Gary Neville heeft in een column in The Telegraph zijn lof betuigd aan Thibaut Courtois. "Hij heeft het talent om in de komende twaalf tot achttien maanden uit te groeien tot de beste doelman ter wereld. Hij tovert een glimlach op mijn gezicht."

  Gary Neville (foto), die 400 keer voor Manchester United en 85 keer voor de Engelse nationale ploeg speelde, laat in zijn column zijn licht schijnen over de beste doelmannen van de Premier League. Bovenaan zijn lijstje prijkt een Belg: Thibaut Courtois.

  "Thibaut Courtois heeft het talent om in de komende twaalf tot achttien maanden uit te groeien tot de beste doelman ter wereld. Volgens mij zal hij Manuel Neuer voorbijsteken", schrijft Neville. "Mijn speler van het seizoen is de nieuwe nummer 1 van Chelsea. Hij tovert een glimlach op mijn gezicht."

  "Kijk naar zijn startpositie wanneer een bal voor doel komt. Wanneer hij uitstapt, weet hij al waar de bal zal komen en staat hij er om het leer te vangen. Courtois maakt komaf met de mythe dat het altijd een betere optie is de bal weg te boksen."

  Neville, in zijn tijd één van de beste flankverdedigers ter wereld, laat zich niet altijd positief uit over de doelmannen uit de Engelse eerste klasse. De laatste tijd richt hij zijn kritische pijlen vaak op Simon Mignolet.