• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk wint bij Cercle, ook zege voor Waasland-Beveren

  RC Genk pakte de volle buit bij Cercle Brugge.

  Waasland-Beveren heeft een goeie zaak gedaan in eerste klasse: het klopte thuis Moeskroen-Péruwelz, terwijl Cercle Brugge in eigen huis verloor van RC Genk. KV Mechelen-KV Oostende was een scoreloos gelijkspel.

  Racing Genk kon niet overtuigen tegen staartploeg Cercle Brugge, maar nam dus wel de drie punten mee naar Limburg. De al vaak verguisde Ilombe Mboyo was de matchwinnaar voor Genk met een doelpunt in de slotfase.

  Ook Waasland-Beveren leek thuis tegen Moeskroen-Péruwelz op weg naar een gelijkspel, nadat Emond het openingsdoelpunt van Diaby had uitgewist. Pas in de slotminuten kon de thuisploeg profiteren van de uitsluiting van Monteyne op het uur. Destorme tekende voor de 2-1.

  KV Mechelen en KV Oostende verdeelden de buit Achter de Kazerne. Nochtans had Veselinovic drie minuten voor tijd dé kans om de thuisploeg de zege te bezorgen, maar hij kreeg zijn strafschop niet voorbij KVO-doelman Ovono.

  Eerder op de avond had Charleroi al de drie punten gepakt in het Kuipke: 2-3. Thuisploeg Westerlo blijft zo achter met een erg magere 1 op 15, terwijl Charleroi zijn opmars voortzet met zijn derde overwinning op een rij.