• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eddy Merckx sneuvelt in kwartfinales WK driebanden

  Eddy Merckx werd in 2006 en 2012 al eens wereldkampioen.

  Eddy Merckx is niet voorbij de kwartfinales van het WK driebanden in Seoel geraakt. Hij ging eruit na een gelijkopgaande partij tegen de thuisspeler Sing-Won Choi. Merckx was de laatste Belg in het toernooi, na de uitschakeling van titelverdediger Caudron in de achtste finales.

  Merckx kon in zijn kwartfinale lang gelijke tred houden met de Zuid-Koreaan Sing-Won Choi. Na 18 beurten stond het 33-32 in het voordeel van de wereldkampioen van 2006 en 2012, maar dan zette Choi een eindsprint van acht in. De eindscore las 40-34 in het voordeel van de thuisspeler.

  Voor Frédéric Caudron (foto) was het toernooi al sneller voorbij. De titelverdediger en huidige nummer 1 van de wereld werd in zijn achtste finale weggespeeld door Jae Ho Cho. De Zuid-Koreaan smeerde Caudron een 40-11 verlies aan, meteen één van de zwaarste nederlagen uit de carrière van Caudron.

  Met Eddy Leppens en Roland Forthomme deden er nog twee landgenoten mee aan het wereldkampioenschap. Zij zaten allebei in groep N, maar geen van beiden kon doorstoten naar de volgende ronde. Het WK driebanden in Seoel eindigt zondag.

  Zuid-Koreaan Choi wereldkampioen

  Thuisspeler Sung-Won Choi heeft zich zondag tot wereldkampioen gekroond. Het nummer vijf van de wereld versloeg in de finale de Zweed Torjörn Blomdahl, de nummer twee van de wereld.

  De 37-jarige Choi is de eerste Zuid-Koreaan die de wereldtitel wint. Choi speelde in 2012 ook al eens de finale maar moest toen zijn meerdere erkennen in Eddy Merckx.