• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayern: "Klaar om contract Guardiola te verlengen"

  Guardiola hoeft alleen maar 'ja' te zeggen en zijn contract wordt verlengd.

  Het bestuur van Bayern München wil het contract van Pep Guardiola openbreken, tweeënhalf jaar voor het einde ervan. "We zijn er klaar voor als hij het moment rijp acht." De Spaanse coach won vorig jaar zowel de Duitse competitie als de beker.

  Bayern München wil zijn trainer Guardiola zo lang mogelijk bijhouden. Dat verklaarde de Duitse voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Hertha Berlijn. "Hij is de beste trainer die Bayern kan hebben."

  "Guardiola is een fantastisch persoon met wie het heel aangenaam werken is", laat Rummenigge weten. "Ik weet dat hij niet iemand is die een verbintenis graag vroeg verlengt, maar ik heb hem al laten weten dat we er klaar voor zijn als hij het moment rijp acht."

  Guardiola tekende in 2013 bij Bayern München, nadat hij van 2008 tot 2012 de trofeeën opstapelde met Barcelona. De Spanjaard won in zijn eerste jaar in Duitsland zowel het competitie als de beker. Ook dit jaar lijkt er weer weinig te beginnen tegen de suprematie van de ploeg uit Beieren.