• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Torino-coach: "Ongelooflijke saves van Mathew Ryan"

  Mathew Ryan was de held van Club Brugge in Turijn.

  Dat Club Brugge gisteren een punt pakte in Torino had het vooral aan één man te danken: Mathew Ryan. Torino-coach Giampiero Ventura looft de Australiër. "Hij was echt ongelooflijk", klinkt het.

  Torino had tegen Club Brugge een handvol doelkansen, maar Mathew Ryan was in een begenadigde dag en haalde alles uit zijn kooi. De parades van de Australiër frustreerden Torino danig, maar coach Giampiero Ventura had ook bewondering voor de prestatie van de Club-doelman.

  "We speelden een prima wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De doelman van Club Brugge had minstens drie of vier buitengewone reddingen in huis. Ik moet hem feliciteren, want sommige saves - zoals op de kansen van Martinez en Larrondo - waren echt ongelooflijk", zegt Ventura (foto).

  "Jammer genoeg voor ons is de uitslag geen juiste weergave van de wedstrijd. Wij hadden enorm veel kansen, maar hun keeper speelde buitenaards. Hij hield gewoon alles tegen. We moeten het positief bekijken. Club Brugge is een sterk team. Ze hebben dit seizoen nog maar één keer verloren."

  Ook aanvaller Amauri was onder de indruk van Mathew Ryan. "Hij was duidelijk de man van de match. Wij speelden een heel goeie wedstrijd. Ik weet niet wat we nog meer hadden moeten doen om te winnen", zucht de Braziliaanse Italiaan.

  Bekijk de supersaves van Mathew Ryan: