• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Niet met dikke nek spelen tegen Anderlecht"

  Club Brugge heeft pas vanochtend zijn terugreis uit Torino kunnen aanvatten. Club blikt uiteraard tevreden terug op het scoreloze gelijkspel in Italië, maar bij trainer Michel Preud'homme ligt de focus al op de kraker tegen Anderlecht. "Club favoriet? Dat zou overdreven zijn", zegt de coach.

  Peter Vandenbempt sprak vanochtend met Michel Preud'homme in Turijn. Hoe liggen de kaarten voor de topper van zondag? "Club en Anderlecht hebben Europees een goed resultaat behaald. Het verschil in de competitie is maar één punt. Het ligt dus heel dicht bij elkaar", legt Preud'homme uit.

  "Wij hebben natuurlijk minder recuperatie. We hebben gisteren heel laat gespeeld en reizen pas vandaag terug. Je zag ook dat sommige spelers heel ver zijn gegaan om een punt te redden tegen Torino. Dat kan dus meespelen."

  Club kon gisteren niet scoren tegen Torino, maar de afgelopen weken was het wel erg trefzeker. Dat kan niet over Anderlecht gezegd worden, dat vaak stroef speelt. "Maar iedereen zei dat ook over Torino, maar zij wilden een goeie prestatie tonen voor de supporters."

  "Zelfs als het wat moeilijker gaat, blijft Anderlecht thuis een hele goeie ploeg. Het is moeilijk om tegen hen te voetballen. Maar wij moeten voor ons spel kiezen en een goed resultaat halen. Of we favoriet zijn? Ik denk niet dat een ploeg die naar Anderlecht gaat, favoriet is. Dat zou overdreven zijn."

  Club lijkt vooral op stilstaande fases sterker. "Maar Anderlecht heeft tegen Galatasaray toch 2 keer gescoord op een stilstaande fase", merkt Preud'homme fijntjes op. "Iedereen moet geconcentreerd blijven. Torino was ook sterk op stilstaande fases, maar we hebben dat goed opgelost. Maar het is wel een wapen dat we moeten gebruiken."

  "Vooral jammer dat topper na Europese match komt"

  Michel Preud'homme gooide in Torino zijn vertrouwde 4-3-3 overboord en koos voor een 4-4-2. Zal hij tegen Anderlecht wel voor zijn aanvallende tactiek kiezen? "We moeten niet met een dikke nek gaan spelen op Anderlecht", antwoordt de coach.

  "Maar het ligt in ons hart om aan te vallen en goals te maken, zoals we in onze laatste matchen gedaan hebben. Maar je moet niet denken dat we over Anderlecht zullen walsen."

  Welk belang hecht Preud'homme, tot slot, aan deze wedstrijd? "We weten ook dat deze match niet beslissend is. Het is vooral jammer dat de topper na een Europese match komt. Voor het spektakel had het beter na een normale week geweest."