• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  OH Leuven neemt afscheid van coach Ivan Leko

  Ivan Leko begon vorig seizoen zijn trainerscarrière bij OHL.

  Ivan Leko is niet langer de coach van OH Leuven. "De teleurstellende zesde plaats in de tweede klasse en het mindere spel van de voorbije maanden kosten de Kroaat zijn job", geeft het bestuur als uitleg mee. De club geeft zichzelf de tijd tot de winterstop om een opvolger te zoeken. Assistent Hans Vander Elst neemt voorlopig Leko's taken over.

  Leko kreeg vanochtend voor de training de onheilstijding, daarna volgde een persbericht. "Het bestuur wil met dit ontslag duidelijk stellen dat het nog steeds in de titelkansen gelooft, ondanks de tien punten achterstand op STVV."

  Leko was vorig seizoen in februari een verrassende keuze van OHL. De Kroaat stopte zijn spelerscarrière bij Lokeren en moest als opvolger van Ronny Van Geneugden en Herman Vermeulen in zijn eerste trainersopdracht proberen OHL in eerste te houden.

  Hij haalde via Play-off III tegen Bergen de eindronde met tweedeklassers, maar daarin liep het mis. Leko mocht blijven met als doel: meteen weer promoveren.

  "In het tussenseizoen hielp Leko mee een nieuwe ploeg samen te stellen. Dat nieuwe team deed het al erg snel verrassend goed, wat leidde tot de periodetitel. Leko legde daarop de lat hoger en sprak titelambities uit. Vanaf dat moment liep het mis. Vooral thuis liet OHL dure punten liggen en toonde het weinig bezieling", aldus het bestuur. Een ontslag was het gevolg.