Ga naar de inhoud

Louis Croenen krijgt een topsportcontract bij Bloso

 vr 28 november 2014 21:49
Goed nieuws voor Louis Croenen.
Zwemtalent Louis Croenen zet een nieuwe stap in zijn carrière. Vanaf 1 januari mag hij genieten van de financiële steun van Bloso. "Dit is een mentale opsteker", zegt Croenen.

Vanochtend hebben de 20-jarige Croenen en zijn trainer Rik Valcke op de kantoren van Bloso een laatste keer onderhandeld over een topsportcontract. Een beetje later kwam er witte rook.

Met de vierde plaats in de finale van de 200 meter vlinderslag en een bronzen medaille op de 4x200 meter vrije slag op het EK langebaan in Berlijn legde Croenen zijn adelbrieven voor en daar wordt hij nu voor beloond.

"Dit is een een mentale opsteker", zegt Croenen. "Het is leuk om als zwemmer ook een vaste vorm van inkomsten te verwerven, want verder is er met onze sport in België niet veel geld te verdienen."

"Vlak voor het WK kortebaan in Doha, dat woensdag van start gaat, is dit ook goed nieuws. Ik weet dat mijn voorbereiding verstoord werd door een ontsteking in mijn schoudergewricht, maar ik ben er toch van overtuigd dat dit geen belemmering hoeft te zijn om goede tijden te zwemmen."