• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Liverpool-trainer: "Mignolet zal hier sterker uitkomen"

  Mignolet krijgt de onvoorwaardelijke steun van zijn coach.

  In Engeland krijgt Simon Mignolet het hard te verduren. Kritische stemmen verwijten hem een aantal fouten die Liverpool punten gekost hebben. Zijn coach Brendan Rodgers laat de Belgische doelman echter niet vallen. "Simon staat mentaal sterk genoeg om hier door te geraken."

  De kritiek aan het adres van Mignolet laaide woensdag op na de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Loedogorets. Mignolet had een schot niet onder controle gekregen, waarvan de Bulgaren gebruik maakten om te scoren.

  "Ik heb vandaag een goed gesprek gehad met Simon", zegt zijn trainer Brendan Rodgers. "Simon gaat goed om met de kritiek. Ik heb hem gezegd dat er altijd kritiek zal zijn, verdiend of niet. Zeker als je voor een wereldploeg speelt als Liverpool."

  "Simon heeft ons in een aantal wedstrijden onder mijn bewind  rechtgehouden, laten we dat niet vergeten. Misschien is zijn vormpeil nu wat minder, net als dat van de hele ploeg. We moeten als ploeg gewoon beter voor de dag komen."

  "Simon beseft dat hij met deze negatieve stemmen moet omgaan, zo gaat dat nu eenmaal als je in de spotlight staat. Iedereen bekijkt elke stap die je hier zet."

  "Simon is een goeie kerel met een sterk karakter. Hij werkt zeer hard aan elk keepersaspect. Zijn vertrouwen zal straks weer groeien, net als dat van het team. Hij en de ploeg zullen straks weer beter presteren."