• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasi voor de kraker: "De druk is bij beide teams groot"

  Anderlecht kan na de kwalificatie voor de Europa League met een fijn gevoel gastheer spelen voor Club Brugge. Coach Besnik Hasi heeft wel af te rekenen met heel wat kwaaltjes bij zijn spelersgroep. "Maar ik speel liever nu tegen een sterke tegenstrever", vertelt Hasi.

  De eerste vraag op het perspraatje met Besnik Hasi: kan Steven Defour zondag spelen tegen Club Brugge? "Hij heeft de voorbije dagen nog niet getraind", zegt Besnik Hasi. "Volgens de dokters heeft hij zeker geen spierscheur opgelopen, maar is er een beetje vocht op zijn blessure. Hij voelde zich gisteren wel al beter."

  Maar Defour is niet het enige vraagteken. "Dennis Praet is ziek en heeft niet kunnen trainen. Dat geldt ook voor Youri Tielemans, die woensdag een stevige trap kreeg. En Ibrahima Conté heeft een serieuze snijwonde aan de enkel opgelopen. Ook hij stond nog niet op het trainingsveld."

  Hasi moet dus misschien op zoek naar vervangers en haalt zo zelf een pijnpunt aan: de RSCA-kern is niet echt breed. "We hebben weinig mogelijkheden om te wisselen, zeker als een speler rust nodig heeft. Of Club een sterkere bank heeft? Een bredere bank. Gewoon breder."

  "Club roteert heel veel. Maar als het echt moet, staat de vaste ploeg er. We weten hoe ze zullen spelen. Hun aanpak blijft gelijk. Wij zullen ons ook niet aanpassen aan hen. We zullen wel nagaan hoe we hun aanval kunnen neutraliseren."

  De heenwedstrijd eindigde op 2-2. Houdt Hasi daar nog rekening mee? "Neen, Club heeft sindsdien nog enkele spelers aangetrokken. Zij hebben ook vertrouwen en hun vorm is goed. Het is niet makkelijk om tegen dit Club te spelen. Of Club onze grootste titelconcurrent is? Misschien zijn wij wel het grootste gevaar voor hen? Dat kan ook. De druk is bij beide teams groot."

  "Meer rust voor ons? Zo'n reis is inderdaad niet ideaal"

  Club Brugge vreest door zijn Europese verplaatsing naar Torino wel dat Anderlecht beter uitgerust zal zijn. "Begin november moesten wij ook diep gaan tegen Arsenal en speelden we daarna tegen AA Gent. Zij konden zich een hele week voorbereiden, maar we wonnen toch. Soms heb je een voordeel, soms heb je een nadeel. Maar zo'n reis is inderdaad niet ideaal."

  "Op dit moment speel ik alleszins liever tegen een sterke tegenstrever zoals Club. Dat zagen we toen ook tegen AA Gent. In kleinere matchen denken sommige jongens dat het vanzelf zal gaan. Maar dat is soms niet zo, denk maar aan de match tegen Charleroi (3-1)."

  "De kritiek na dat duel was terecht. Het was een heel slechte match. Die wedstrijd heeft de spelers ook doen beseffen dat ze met de voeten op de grond moeten blijven. Iedereen straalde na Galatasaray, maar ook niet meer dan dat."