• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Haalt Eden Hazard het FIFA-elftal van het Jaar?

  Haalt Eden Hazard het FIFA-elftal van 2014?

  Eden Hazard is de derde Rode Duivel die genomineerd is voor het FIFA-elftal van het Jaar. De speler van Chelsea is een van de 15 genomineerde middenvelders. Eerder werden ook al doelman Thibaut Courtois en verdediger Vincent Kompany genomineerd.

  De concurrentie voor Eden Hazard is wel niet min. Naast de Rode Duivel zijn onder meer ook Angel Di Maria, James Rodrigeuz, Andres Iniesta en Andrea Pirlo genomineerd.

  Het FIFA-wereldelftal van het Jaar is een initiatief van de spelersvakbond FIFPRO en de FIFA. Het elftal wordt gekozen door profspelers wereldwijd. Meer dan 20.000 profvoetballers mogen hun stem uitbrengen.

  Het elftal van het jaar wordt op 12 januari bekendgemaakt bij de uitreiking van de Gouden Bal. Ook daarvoor is Hazard genomineerd. De 15 aanvallers die in aanmerking komen voor het elftal van 2014 worden pas volgende week bekendgemaakt.