• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gent krijgt in februari 2015 toch internationale indoormeeting

  De Borlées lopen in februari toch in Gent.

  Er is goed nieuws vanuit atletiekland. De Flanders Indoor-meeting in Gent gaat niet door, maar met IFAM Indoor is een vervanger gevonden. Mét toppers als de familie Borlée en Eline Berings op de affiche.

  De internationale indoormeeting in de Topsporthal zal plaatsvinden op 7 februari. Dat is uiteraard goed nieuws, want door de verdwijning van Flanders Indoor verloren de Belgische atleten een kans om zich voor eigen volk te plaatsen voor het EK indoor, begin maart in Tsjechië.

  "Heel wat Belgische atleten maken kans op het EK indoor in Praag, wij wilden hen niet in de kou laten staan", zegt het evenementenbureau Maspoe. "Gent beschikt over de ideale accommodatie om een absolute topmeeting uit te bouwen."

  "Met de steun van de Gentse sportdienst en enkele sponsors zijn we goed op weg om het budget rond te krijgen. We gaan voor een kwalitatief hoogstaande meeting en verzekerden ons al van de deelname van Jonathan, Kevin, Dylan en Olivia Borlée, Eline Berings en hopen dat de andere beste Belgen ook van de partij zijn."

  Dit jaar zou de IFAM Indoor-meeting begin februari gehouden worden, maar toen ging ze niet door. Eén van de redenen was het gebrek aan interesse van de Belgische atleten.