• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Een penalty trappen tegen Handanovic? Veel geluk!

  Handanovic dook weer naar de juiste hoek.

  Je hebt voetballers die zonder enige moeite een penalty binnentrappen, maar je hebt uiteraard ook doelmannen die geregeld een strafschop uit hun doel ranselen. Tot die laatste categorie behoort Samir Handanovic zeker en vast. De doelman van Inter stopte gisteren in de Europa League zijn zesde (!) penalty op rij in het shirt van Inter.

  Een penalty trappen met Samir Handanovic in doel: het is duidelijk geen makkie. De Sloveense doelman van Inter Milaan heeft in de Serie A al een stevige reputatie opgebouwd en onderstreepte zijn penaltytechniek gisterenavond ook in de Europa League.

  Bij een 0-1-stand voor Dnipro Dnipropetrovsk kregen de Oekraïners na 28 minuten ook nog eens een strafschop. Konoplianka nam zijn verantwoordelijkheid, maar hij bleek het volgende slachtoffer van Handanovic. De Sloveen dook perfect naar zijn rechterhoek en hield Inter in de match. De Italianen wonnen uiteindelijk nog met 2-1.

  Handanovic kan intussen uitpakken met een erg knappe statistiek: hij stopte bij Inter Milaan al 6 penalty's op een rij. Onder meer Antonio Cassano en Luca Toni beten hun tanden stuk op de Sloveen. Handanovic zit nu al aan 20 penalty-reddingen in de Serie A en staat op een zucht van het record van Gianluca Pagliuca: 24 saves.

  Voor de volledigheid: af en toe kan een speler Handanovic toch vloeren vanaf 11 meter. Begin deze maand benutte Wayne Rooney tijdens Engeland-Slovenië wel zijn strafschop.

  De redding van Handanovic tegen Dnipropetrovsk