• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bazel: "Veldbestormers behoren tot ons veiligheidsteam"

  Filmen op het veld tijdens de match: het gebeurde in Bazel-Real.

  Het vreemde verhaal uit FC Bazel-Real Madrid heeft een opvallende wending gekregen. Tijdens de wedstrijd liepen 3 supporters het veld op, gevolgd door 2 schijnbaar verdwaalde toeristen. Maar dat filmende duo behoorde blijkbaar tot de veiligheidsstaf van FC Bazel.

  FC Bazel-Real Madrid moest even stilgelegd worden toen drie fans het veld bestormden. Maar het drietal kreeg op het veld gezelschap van een duo dat het tafereel gretig filmde. De twee deden alsof hun neus bloedde, maar hun actie blijkt geen verrassing voor Bazel.

  "De twee personen maken deel uit van ons veiligheidsteam", legt de Zwitserse club uit bij de Zwitserse nieuwssite Blick.ch. "Ze waren bij de UEFA aangemeld. Zij moesten personen filmen die het veld zouden opstormen."

  De UEFA is wel een onderzoek begonnen naar het incident en Bazel wil zelf ook nagaan waarom het duo tijdens het filmen op het veld liep. Wellicht krijgt de veiligheidsactie dus nog een vervelend staartje.