• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zdenek Stybar is Tsjechisch Wielrenner van het Jaar

  Zdenek Stybar wordt letterlijk gekroond in Tsjechië.

  Zdenek Stybar is voor het eerst in zijn carrière uitgeroepen tot Renner van het Jaar in Tsjechië. De wereldkampioen in het veld en nationale kampioen op de weg boekte tal van successen en ereplaatsen in topwedstrijden. "Ik ben heel trots", reageerde de man van Omega Pharma-Quick Step, die zich 2014 ook zal herinneren voor twee zware valpartijen.

  Stybar ging Leopold König en Jaroslav Kulhavy vooraf. König werd voor Team NetApp-Endura zevende in de Ronde van Frankrijk. König rijdt volgend jaar voor Sky. Kulhavy is een topmountainbiker die in de zomer het WK marathon won.

  Het jaar van Stybar werd in Tsjechië echter hoger ingeschat. De poulain van Patrick Lefevere behaalde enkele top 10-plaatsen in Parijs-Nice en de Dauphiné, was zevende in Milaan-Sanremo en vijfde in Parijs-Roubaix.

  Hij won een rit in de Eneco Tour, die hij na een zware val in Ardooie moest verlaten. Eenmaal opgelapt was hij nog de beste in de Memorial Frank Vandenbroucke. Waarna hij in de cross in - weer - Ardooie zijn schouderligamenten scheurde.

  In eigen land pakte hij brons in de tijdritkampioenschappen en goud op de weg. En we mogen ook zijn regenboogtrui in het veld begin dit jaar ten koste van Sven Nys in Hoogerheide niet vergeten.

  Stybar kreeg letterlijk een kroon op zijn hoofd bij de uitreiking. "Het moet heel moeilijk geweest zijn om een renner van het jaar te kiezen na zo'n succesvol jaar voor de Tsjechische wielersport. Ik ben trots dat ik het geworden ben."

  Het jaar van Zdenek Stybar in beeld:

  Stybar verovert derde wereldtitel veldrijden in Hoogerheide

  Stybar wint en leidt in de Eneco Tour

  Stybar valt zwaar in de Eneco Tour

  Stybar scheurt schouderligamenten in cross van Ardooie

  Stybar van het ziekenhuis naar de dansvloer