• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vermaelen wordt geopereerd en is 4 tot 6 maanden out

  Vermaelen komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie.

  Barcelona heeft de knoop uiteindelijk toch doorgehakt omtrent Thomas Vermaelen. De verdediger laat dinsdag zijn hamstrings opereren in Finland. Daarna wacht hem een lange revalidatie.

  Vermaelen ligt al een hele tijd in de lappenmand. Op het wereldkampioenschap in Brazilië blesseerde hij zich aan zijn hamstrings en sindsdien speelde hij nog geen minuut in de hoofdmacht van zijn nieuwe club Barcelona.

  Dat de situatie van Vermaelen de nodige aandacht vroeg, werd maandag nog maar eens duidelijk toen sportief directeur Zubizarreta openlijk zei dat Barcelona zich zorgen maakte en de medische staf de diverse opties naast elkaar aan het leggen was.

  Sindsdien gonsde het van de geruchten dat Vermaelen zich zou laten opereren in Finland. Dat wordt nu bevestigd door Barcelona.

  Hij wordt dinsdag in Finland al geopereerd aan de hamstrings van zijn rechterbeen, door dokter Sakari Orava. "De geplande herstelperiode is 4 tot 6 maanden", laat Barcelona weten.

  De Vlieger: "Hij weet eindelijk waar hij aan toe is"

  Voor Thomas Vermaelen is deze operatie een zoveelste klap. De voorbije jaren lag hij meer in de lappenmand dan hij op het veld stond. "Het is vreemd, want toen hij zich blesseerde op het WK leek er aanvankelijk niet zo veel aan de hand", zegt Gert Verheyen.

  "Hij moet zich optrekken aan de gedachte dat er nu eindelijk een oplossing gevonden is", zegt Geert De Vlieger aan Sporza. "Hij was de laatste tijd maar wat aan het aanmodderen, maar nu weet hij eindelijk waar hij aan toe is."