• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Retro-video: Vanden Borre moest 24 CL-duels wachten op een zege

  Anthony Vanden Borre moest 10 jaar wachten op een CL-zege.

  Anderlecht zette woensdag Galatasaray opzij in de Champions League. Zo mocht Anthony Vanden Borre voor het eerst in 24 CL-duels de overwinning vieren, tien jaar na zijn debuut.

  Anthony Vanden Borre maakte in 2004 als 16-jarige zijn debuut op het kampioenenbal. In zijn eerste Champions League-wedstrijd verloor hij met Anderlecht op het veld van Valencia (zie video onderaan). Zijn huidige coach Besnik Hasi speelde toen trouwens op het middenveld bij paars-wit.

  Voor Vanden Borre was het dus nog tien jaar wachten op zijn eerste CL-overwinning. Tussen zijn CL-debuut in Valencia en de zege tegen Galatasaray liggen liefst 22 wedstrijden zonder zege. Na de partij in Valencia verloor Vanden Borre nog 14 keer en speelde hij 8 keer gelijk.

  Het leeuwendeel van zijn 24 CL-wedstrijden speelde Vanden Borre met Anderlecht. In 2011 speelde hij ook vier CL-duels met Racing Genk (foto). Daarin slikte hij onder meer twee zware nederlagen: 5-0 op Chelsea en 7-0 in (opnieuw) Valencia.

  Vanden Borre was ook drie keer trefzeker in de Champions League. Zijn eerste CL-doelpunt kwam er in 2006, toen hij in de thuiswedstrijd tegen AEK Athene (2-2) de score opende. Onlangs scoorde hij ook twee keer op het veld van Arsenal.

  2004: Anthony Vanden Borre debuteert in de CL

  2014: Vanden Borre scoort twee keer tegen Arsenal