• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pelé twittert: "Bedankt voor steun, maar ben oké"

  Pelé is een van de beste voetballers uit de geschiedenis.

  Er waren alarmerende berichten over de gezondheid van Pelé, maar de Braziliaanse voetballegende heeft die op Twitter zelf afgezwakt. "Ik dank God dat het niets ernstigs is."

  De 74-jarige Pelé werd twee weken geleden in het Albert Einstein-ziekenhuis in Sao Paulo opgenomen met nierstenen. Toen die weggenomen waren, mocht hij het ziekenhuis weer verlaten, maar na een infectie op zijn urinewegen belandde hij er opnieuw.

  Berichten dat zijn toestand kritiek zou zijn, werden geleidelijk aan afgezwakt. Pelé zou gewoon naar een rustigere afdeling van het ziekenhuis verplaatst zijn. De Braziliaanse superster schiep zelf uiteindelijk klaarheid op Twitter.

  "Ik lig niet op intensive care, ik ben gewoon verplaatst naar een speciale kamer om meer privacy te hebben. Hoewel ik het vele bezoek apprecieerde, heb ik vooral rust nodig tijdens mijn herstel."

  "Ik ben aangedaan door alle steunbetuigingen. Ik dank God dat het niets ernstigs is. Ik kijk er nu al naar uit om de vakantie met mijn familie door te brengen. Ik zal met vernieuwde krachten het nieuwe jaar kunnen aanvatten. Er staan heel wat reizen op het programma."

  Pelé wordt beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden, misschien wel dé beste. In zijn lange carrière werd hij drie keer wereldkampioen met Brazilië en scoorde hij meer dan 1.000 doelpunten.