• home
 • video
 • pas verschenen

  Paul Herygers: "Vooral Igorre mis ik op de kalender"

  Kevin Pauwels heeft als laatste Baskische baret mogen dragen in Igorre.

  Met de Wereldbekerwedstrijd in Milton Keynes in Engeland trekken de cyclocrossers zaterdag buiten de grenzen van België en Nederland. Een zeldzaamheid dit seizoen. Welke buitenlandse veldritten mist onze cocommentator en oud-wereldkampioen Paul Herygers?

  1. Igorre (Spa)

  Paul Herygers: "Igorre was een traditie. Iedereen ging graag in Baskenland crossen. In Igorre kregen we een Belgische omloop voorgeschoteld: een weidecross met klimmetjes. En de laatste edities stond er bijna altijd een Belg op het hoogste schavot."

  2011: Pauwels wint laatste Wereldbekereditie

  2. Pilsen (Tsj)

  Paul Herygers: "Ook Pilsen heeft een lange traditie van veldritten. Tussen 1989 en 1996 maakte Pilsen deel uit van de Superprestige. De laatste edities behoorden tot de Wereldbeker."

  1996: Belgisch podium

  Sven Nys rijdt als belofte mee.

  3. Zwitserland

  "Ook in Zwitserland hebben we veel veldritten gereden. Je had er de Wereldbekercrossen van Aigle, Wangen, Wetzikon, Eschenbach en Safenwil. Die moest je graag rijden", lacht Paul Herygers. "Ik denk vooral met plezier terug aan Steinmaur. Die veldrit heb ik vier keer gewonnen. En we sliepen er met de Belgen in een atoomschuilkelder!"

  Safenwil 1999: superieure Nys speelt met concurrentie

  "Jammer dat Van Aert Milton Keynes niet rijdt"

  Zaterdag kunt u kijken naar de Wereldbekerwedstrijd van Milton Keynes, een plaats in het zuidoosten van Engeland. Paul Herygers: "Een parkcross, maar ze wijken wel af van de wandelpaden. Het gaat er goed op en af in het gras. Benieuwd hoe de ondergrond er zal bij liggen."

  De jonge smaakmakers Mathieu van der Poel en Wout van Aert laten Milton Keynes links liggen. "Jammer. Dat heb ik Woutje van Aert ook gezegd. Van zo'n buitenlandse cross moet je toch een keer geproefd hebben."

  Kijk zaterdag om 15u naar de Wereldbekerwedstrijd in Sporza op Canvas en op uw computer, tablet of smartphone. Michel Wuyts en Paul Herygers verzorgen het commentaar vanuit Engeland.