• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Defour: "Kon niet meer normaal lopen, maar voel me vrij goed"

  Defour regelde in de eerste helft het paars-witte middenveld.

  Anderlecht miste na de rust tegen Galatasaray noodgedwongen Steven Defour. De metronoom sukkelde opnieuw met zijn kuit, maar heeft in een reactie aan Sporza laten weten dat het "vrij goed" met hem gaat en de topper tegen Club Brugge van zondag normaal gezien niet in gevaar is.

  Anderlecht mét Defour en Anderlecht zonder Defour: het scheelt duidelijk een slok op de borrel. Voor de rust had paars-wit zijn Turkse tegenstander grotendeels in een houdgreep, maar in de tweede helft werd het Anderlecht een paar keer warm onder de voeten.

  "Het was al een half mirakel dat ik op het veld kon staan", zegt Defour. "Ik was heel laat beginnen te trainen voor dit duel. Ik was nog een beetje stijf, maar het ging heel goed op de laatste training en dus kwam ik aan de aftrap."

  "Ook in de wedstrijd liep het aanvankelijk heel goed. Maar in de laatste tien minuten voor de rust begon mijn kuit op te zwellen en kon ik niet meer normaal lopen."

  "Ik had zin om in de tweede helft nog een kwartier door te gaan, omdat het niet om een pijnscheut ging, maar de coach vond het verstandiger om me van het veld te houden. Kwestie van zeker niet te hervallen en op zondag te mikken."

  Defour trok in de drie kwartier dat hij speelde prima zijn plan. "Als je drie weken niet gespeeld hebt en maar drie trainingen in je benen hebt, speel je deze match op ervaring en houd je rustig positie. Dat liep goed."

  "Hoed af voor deze ploeg"

  Maar niemand is onmisbaar en kijk: zelfs zonder Defour haalde Anderlecht de overwinning op het droge na een aanvankelijk lastige tweede helft. Defour: "Ik heb daar eigenlijk weinig van willen zien, omdat ik dat niet zo goed aankan allemaal. Maar de laatste tien minuten heb ik wél gezien en toen ging het goed (lacht)."

  De conclusie: Anderlecht stoot verdiend door, al is het dan in de Europa League. Defour: "Verdiend. Absoluut. Als je al die wedstrijden analyseert, denk ik zelfs dat er nog meer inzat. Maar goed, na de loting voor de Champions League gaf niemand ons een kans. Dus hoed af voor deze ploeg!"

  Mbemba: "Ik bedank mijn ploegmaats en God"

  Met twee doelpunten kroonde Chancel Mbemba zich tot matchwinnaar van Anderlecht. De nog maar 20-jarige verdediger stond twee keer op de juiste plaats om Galatasaray het nekschot toe te dienen.

  "Dat ik de man van de match ben? Dat is tof", zegt Mbemba. "Maar ik wil vooreerst al mijn ploegmaats bedanken, want ik sta niet alleen op dat veld. Al de jongens hebben hun truitje natgemaakt."

  "Dat ik twee keer scoor is een droom. Met dank ook aan God. En dat met mijn vrouw en zoontje in de tribune. Of ik een geheim heb? Helemaal niet. Gewoon hard werken."

  "De kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League is een heel mooie opsteker. Daar willen we nog ver in geraken. Deze overwinning is in die optiek heel goed voor het vertrouwen."

  De goals van Mbemba: