• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brecel vlot naar tweede ronde op UK Championship

  Luca Brecel (archieffoto) staat in de tweede ronde.

  Luca Brecel heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het UK Championship snooker. De Thai Noppon Saengkham was geen partij voor de 19-jarige Belg. "Ik sta momenteel scherp te spelen", zegt Brecel.

  Het UK Championship is na het WK het belangrijkste rankingtoernooi op de snookerkalender. In de eerste ronde had Luca Brecel (WR-59) geen kind aan de Thai Noppon Saengkham (WR-70).

  Al in het eerste frame maakte Brecel zijn intenties duidelijk, met een 103-break. Saengkham had geen antwoord in huis en een sterk spelende Brecel stoomde door naar 3-1 bij de pauze.

  Na de onderbreking verschenen enkel Brecel en de scheidsrechter aan de tafel. Saengkham zat nog op het toilet, wat hem een frame kostte. Eens de Thai terug was, maakte Brecel er korte metten mee. De Belg klaarde klus met 6-1.

  "Ik sta momenteel erg scherp te spelen", zegt Brecel. "Of dat voldoende zal zijn tegen Mark Allen (WR-6) is een vraagteken. Meer dan waarschijnlijk wordt hij mijn tegenstander in de volgende ronde. Als ik zo voort speel, kan er wel veel gebeuren."

  Twee jaar geleden kon Brecel in York doorstoten tot de kwartfinales, waarin hij met 6-5 verloor van Shaun Murphy. Vorig seizoen verloor hij er in de tweede ronde van de Schot Stephen Maguire.