• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bastia-spits Brandão krijgt celstraf na kopstoot

  Brandão met zijn advocaat.

  Bastia-spits Brandão is veroordeeld tot één maand cel voor zijn kopstoot aan Thiago Motta. De kans is wel reëel dat de Braziliaan niet naar de gevangenis moet.

  Het potje van Brandão kookte over in augustus. De Braziliaan werd tegen PSG 20 minuten voor tijd naar de kant gehaald. Hij trok niet naar de kleedkamer, maar wachtte in de catacomben Thiago Motta op. Toen de PSG-middenvelder na de wedstrijd van het veld kwam, werd hij door Brandão op een kopstoot getrakteerd.

  De camera's in de spelerstunnel registreerden het voorval, waardoor Brandão niet ongestraft kon blijven. De Franse bond tilde zwaar aan het incident en legde de Braziliaan een schorsing van een halfjaar op.

  Het gedrag van Brandão kreeg ook een gerechtelijk staartje. De correctionele rechtbank in Parijs heeft de aanvaller nu een celstraf van een maand opgelegd en een boete van 20.000 euro. De procureur had acht maanden cel en een boete van 15.000 euro geëist.

  De kans is wel reëel dat de 34-jarige Braziliaan, bij Bastia ploegmaat van Guillaume Gillet, niet naar de cel moet. Wellicht zal hij enkele uren gemeenschapsdienst moeten vervullen.

  De kopstoot van Brandão aan Motta: